Стотици русенци станаха част от Международния тунинг фестивал "Маска"

Стотици русенци и гости на града посетиха Междунардния тунинг фестивал Маска 2021, а повече от 140 участници от България и Румъния участваха в надпреварите.

"Щастлива съм, че екипът на сдружение "Маска България" успя за пореден път да обедини младите хора около страстта им и да ги стимулира да работят рамо до рамо за една обща кауза", приветства организаторите заместник-кметът на Русе Златомира Стефанова.

Освен на мощните тунинговани автомобили, гостите се радваха на дрифт шоу, офроуд трасе, по което шофьорите на джипове и АТВ-та показаха майсторски умения, бийч бар парти и атракциони за деца. За доброто настроение се погрижиха група "Скандау", Александър Сано, D-Trax & MC P, DJ Vayan, DJ Bowax, NASIO & Sexy Car Wash и Детско-юношеският ансамбъл „Зорница“.

Събитието се проведе от 24 до 27 юни на полигона на ДЗС в Русе. То се реализира с подкрепата на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и финансовото съдействие на общинската фондация "Русе-град на свободния дух" и нейните партньори от застрахователна компания „ДЗИ“, „Бадер“ България и редица местни фирми.

Плакети за цялостен принос към организацията на Международния тунинг фестивал "Маска" получиха европейският шампион по дрифт Тодор Дунев, Йордан Младенов от Crazy Drift Team, както и г-жа Стефанова в качеството си на председател на УС на фондацията.

Ето и имената на победителите в тазгодишното издание на фестивала:

 

Изложение на тунинговани автомобили

I място -Вихрен Ганев - Русе

II място - Olareano Cosmin от Румъния 

III място - Петър Тодоров от Русе

 

Офроуд -Джипове

I място - Георги Георгиев със Сузуки Самурай от Исперих

II място Максун Газу  със Сузуки Витара от Глоджево

III място Тодор Тодоров със КИА Спортидж от Русе

 

Офроуд АТВ

I място Александър Асенов - Русе

II място Светослав Велев - Русе 

III място Игор Владимиров - Русе

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов