Приключи Държавното първенство по корабомоделен спорт

Атрактивният спорт отново събра участници от цялата страна и съмишлениците им на русенските езера

Вчера в Лесопарк „Липник“ приключи последният кръг от Държавното първенство по корабомоделен спорт клас „М/NS“. Атрактивният спорт отново събра участници от цялата страна и съмишлениците им на русенските езера.

За разлика от миналата седмица, когато се проведе първенството за модели клас „А/B”, този уикенд участниците трябваше да представят и качествата на своите модели клас „М/NS“. Клас „М“ представляват радиоуправляеми модели, които трябва за определено време да направят няколко обиколки на част от Голямото езеро на Лесопарк „Липник“. Надпреварата в клас ”NS“ се състои в изработването и управлението на макети на съществували кораби, които трябва да покажат сложни фигури във водата. Майсторските изработки се надпреварваха в Малкото езеро, като имаше макет дори на Куийн Мери 2 – най-големият пътнически кораб за всички времена до 2006 г.

Победителите в надпреварата бяха наградени от заместник-кмета на Русе Димитър Недев, който сподели с присъстващите радостта си, че Лесопарк „Липник“ отново е място за интересни спортни събития.

Държавното първенство по корабомоделен спорт се организира от Спортен клуб „змс Иван Маринов“ – Русе с подкрепата на Община Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов