Красен Кралев: За мен развитието на спорта е кауза, на която ще продължа да бъда отдаден

Добрите условия за спорт изграждат здраво и силно поколение и създават успешни спортисти, убеден е Кралев

За мен развитието на спорта е кауза, на която ще продължа да бъда отдаден! Това написа на профила си във Фейсбук Красен Кралев, който продължава срещите си със спортната общественост във Варненска област.

Бившият спортен министър се срещна през днешния ден с представителите на Спортен клуб по кану-каяк "Бриз", с които обсъдиха бъдещето на този спорт и какво още е необходимо да се направи за развитието му. Клубът работи от три години и в момента там тренират над 40 деца. Пред тях Кралев се ангажира при следващ мандат на ГЕРБ-СДС да бъдат осигурени средства за нови лодки и нов хангар.

След това Красен Кралев се видя с клубовете по футбол, борба и тенис на маса в Девня, с които разговаряха за спорта в града и важната роля на възпитаването на двигателна култура у подрастващите. С кмета на община Девня Свилен Шитов отчетоха предимствата от предстоящото изграждане на плувен басейн и футболно игрище, които ще привличат още повече спортуващи. Кралев подари на ОФК "Девня" футболни екипи, топки и мрежи.

По-късно през деня заедно с кмета на община Аврен Емануил Манолов посетиха новото спортно игрище в с. Бенковски, общ. Аврен, което е изградено по време на мандата му като министър на младежта и спорта. Кралев зарадва с футболни топки и екипи детския отбор на с. Бенковски и този на Аврен.

"Ако получим доверието на хората на 11 юли ще продължа политиката за подкрепа на спортните клубове в България, защото съм убеден, че добрите условия за спорт са предпоставка за изграждането на здраво и силно поколение и създаването на успешни спортисти", категоричен е доскорошният спортен министър.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов