Кралев от Варна: Категорично ще продължим с мощната инвестиционна програма за развитие на спорта

Щастлив съм, че в моя роден град усещам силната подкрепа на голямото ни спортно семейство, сподели Кралев

Категорично ще продължим с мощната инвестиционна програма за развитие на спорт. Това написа на профила си във Фейсбук доскорошният спортен министър Красен Кралев след проведени редица срещи със спортни клубове във Варна.

В морската столица той се срещна с представители на спортните клубове по художествена гимнастика, в които тренират над 300 деца.

"С президента на клуб „Грация“ Кристиана Генчева, със Здравена Накева от КХГ „Черно море“ и с председателя на КХГ „Силвия“ Силвия Димитрова обсъдихме възможностите за подобряване на спортната база. Поех ангажимент, ако отново спечелим доверието на хората, да изградим нова специализирана зала за художествена гимнастика, защото интересът към най-нежния спорт е изключително голям", каза Кралев.

Бившият министър на спорта проведе среща и с председателя на Спортен клуб „Черно море Бриз“ Росен Марангозов, с когото очертаха плановете за развитие на клуба по ветроходство. "За базата на клуба, на която вече изградихме нов хангар, ще продължим да инвестираме като изградим нови санитарни помещения и още един хангар", обеща той.

По-късно през деня Кралев разговаря с бъдещите шампиони по бокс от школата “Черно море“. “Чест за мен беше да срещна моя треньор Димо Савов, който продължава с огромна любов да се грижи за възпитанието на поредно поколение успешни боксьори”, подчерта Кралев.

На срещата присъства и ръководството на Спортен клуб по вдигане на тежести „Титан“.

Спортното училище има нужда от нова мултифункционална зала, която да бъде изградена в двора на училището. В нея ще има и помещения, специализирани за подготовка по бокс и борба, стана ясно също при посещението на Красен Кралев в морската столица.

Последната му среща бе с клуба по тенис на корт „Черно море“.

"С ръководството и със състезатели и треньори очертахме перспективите пред българския тенис. Пред тях представих програмата на ГЕРБ/СДС в сектор “Спорт”. Категорично ще продължим с мощната инвестиционна програма за развитието на спорта като необходимост за едно по-добро общество. Конкретно за тениса се ангажирах да осигурим средства за ремонт на оградата на клуба", сподели Кралев във Фейсбук.

"Щастлив съм, че в моя роден град усещам силната подкрепа на голямото ни спортно семейство!", допълва в заключение доскорошният спортен министър.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)