127 зрелостници тържествено получиха дипломите си от МГ "Баба Тонка"

Животът

23-06-2021, 09:15

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обявиха конкурс за Библиотека на годината в област Русе

На 157-та година от съществуването си МГ „Баба Тонка“ пожела „На добър час!“ на Випуск 2021. Той е един от най-успешните випуски в последното десетилетие. Сред 127-те зрелостници има петима лауреати от националните олимпиади по информатика, ИТ, лингвистика. Единадесет са отличените с плакети за високи заслуги в областта на математиката, информатиката, информационните технологии, физиката и астрономията, роботиката, лингвистиката, английския език и спорта. 20 от 127-ната абитуриенти са с успех над 5,90. 79 са учениците, които завършват средното си образование с отличен успех.

„Честито! Желая ви, както с усмивка днес прекрачвате прага на училището си за последен път, да продължите по същия начин да преодолявате всяко препятствие, което ви поднесе съдбата! Нека краят на средното ви образование бъде начало на един живот на зрели и успешни хора! Влизайки в нов етап на развитието си, ще се разделите с някои приятели, ще се запознаете с много други, но трябва да запомните уроците, които сте научили досега! Където и да отидете по света, не забравяйте Русе и България! Вие винаги ще бъдете част от това място и вярвам, че дори за минута няма да спрете да мислите за неговото по-добро бъдеще! Бъдете сигурни, че най-доброто предстои! Бъдещето е пред вас и е във вашите ръце! На добър час!“, това се казва в специално изпратено поздравление до зрелостниците от заместник областния управител на област Русе д-р Стефка Караколева. Тя благодари на учителите за изключителния професионализъм и ентусиазъм, с които продължават да възпитават младите, а на родителите д-р Караколева пожела да бъдат до децата си и да им дават кураж.

Държавните зрелостни изпити донесоха на Випуск 2021 среден успех 5,19 по български език и литература при среден за страната 4,14. Средният успех от II и III ДЗИ е 5,55 при среден за страната 4,87. 21 от оценките от ДЗИ са отличен 6,00. Те са от ДЗИ по математика, биология и здравно образование, английски език, физика, философски цикъл. 5,98 е най-високата оценка от ДЗИ по български език и литература. Средният успех от положените държавни зрелостни изпити е 5,37 а средният успех от дипломите – 5,54.

Труден е бил изборът на Първенеца на Випуск 2021. Много от зрелостниците заслужават това отличие не само заради постигнатите високи резултати в учебната си дейност, а и заради активното участие в национални и международни състезания и олимпиади. Виктор Кожухаров бе избран сред съучениците си заради високите си постижения в областта на математиката, информатиката и лингвистиката.

„Въпреки че последните две учебните години на випуска преминаха предимно в обучение в електронна среда, учениците доказаха, че са съзнателни и отговорни към образованието си, към авторитета на гимназията, както и към стремежите си да се обучават в най-добрите висши училища в страната и в чужбина.“, заяви директорът на училището Галина Бобева. „Випуск 2021 оставя след себе си светла диря, която дълго ще се помни и ще служи за пример на останалите ученици.“, допълни още тя по време на провелата се днес тържествена церемония в зала „Европа“ на Доходното здание.

„Педагогическият колектив на МГ „Баба Тонка“ пожелава на своите пораснали момичета и момчета успешна реализация в избраните професионални области! Сбъдвайте мечтите си и мечтайте нови! Бъдете добри хора и достойни българи, където и да сте по света! Върнете се в родния град, за да работите за българското утре!“, с тези думи учителите от гимназията изпратиха Випуск 2021.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов