Топреализаторът във финала Емилия Димитрова: Мисията ни е да върнем вярата на хората

Много благодарим на русенската публика за перфектната подкрепа, заяви Емилия Димитрова

С 19 точки Емилия Димитрова стана топреализатор във финала на Европейската златна лига за жени, която българският национален отбор спечели след 3:1 над Хърватия.

„Много благодарим на русенската публика за перфектната подкрепа. Беше страхотна емоция за нас“, започна Димитрова.

Тя не отдаде специално значение на факта, че постигна най-много точки в срещата.

„Днес бях аз, утре ще бъде друго момиче. Играхме много сплотено и успяхме да се изправим в трудните моменти. Хърватия не е за подценяване, но отборната игра, духът на публиката, подкрепата, подкрепата… Вкъщи и стените помагат“, допълни българският диагонал. Димитрова анализира и изпуснатия първи гейм, в който водехме със 17:9, 18:10, 20:14, но допуснахме обрат до 22:25.

„Поведохме сериозно в началото на първия гейм, защото според мен хърватките бяха малко притеснени от атмосферата. Но не се отказаха докрай, не се предадоха и мачът беше много интересен“, каза Емилия.

Тя коментира емоциите от вдигането на купата и хорото, което последва в залата в Русе.

„Беше страхотно и се надявам да можем да зарадваме и пловдивската публика по същия начин. Това са емоции, които остават завинаги. България заслужава медал от Европейско първенство“, заяви Емилия Димитрова.

А дали спортът ще ни покаже как да продължим напред след настоящите трудни времена?

„Мисля, че едно време е било така и сега отново трябва да се захванем за това, което можем най-добре. И ние да даваме пример на малките, на подрастващите и да върнем вярата на хората с това, което правим. Това е нашата мисия“, завърши Емилия ДимитроваСнимка на Деня

За честта на Варна! (видео)