Красен Кралев продължава срещите си със спортните клубове в Русе

Родители на деца от клуба по спортна стрелба му благодариха за оборудването, осигурено от ММС по време на неговия мандат

Красен Кралев продължава срещите си със спортните клубове в Русе. Заедно със Севдалина Стоянова, кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС, доскорошният спортен министър разговаря тази вечер с родители, треньори и педагози от Спортния клуб по стрелба „Локомотив“.

"Спортната стрелба развива мисълта и калява волята. Водещ фактор не е физическата сила, а концентрация и воля за победа. За нас е изключително важна подкрепата на всички институции, за да продължим да развиваме уменията на подрастващите, които при нас израстват и като личности“, заяви Севдалина Стоянова по време на срещата, а родителите на децата благодариха за оборудването, осигурено от Министерството на младежта и спорта по време на неговия мандат.

На модерните електронни мишени, монитори и коридори децата ще тренират и за предстоящите силни международни турнири. Очаква се шампионката Мария Гроздева да открие обновената зала през следващия месец.

По-късно водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Русе бе гост и на Спортния клуб по джудо „Кано“ с председател Пламен Георгиев. Красен Кралев пожела успех на настоящите и бъдещи шампиони и ги увери: "Визията ни е да продължим да увеличаваме финансирането по Програмата за развитие на спортните клубове, което тази година завишихме двойно – общо 573 887 лева за 33 русенски клуба. Идеята ни е да отделяме повече средства за клубовете, тъй като на това ниво се върши основната работа при изграждането на спортистите."

Красен Кралев благодари на всички за активността и подкрепата.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)