Родители на деца и възрастни с аутизъм създават първия в Русе център за подкрепа

Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм в Русе“, подкрепено от Община Русе, получи правото на безвъзмездно ползване на общинско помещение, което да се превърне в своеобразен център за подкрепа

Там родителите ще се събират, за да обменят опит за състоянието на децата, да коментират различни терапии или да намират решения на общи проблеми. Мястото ще бъде първото по рода си в града, което събира деца от аутистичния спектър за различни активности - спорт, арт-терапии, готварство, музикални терапии и др., като на първо време родителите ще се ангажират с тези дейности на доброволни начала.

„Избрали сме да живеем и да се борим с проблемите в нашия роден град, а не да го напуснем. Вярваме, че именно тук можем да се справим!“ каза председателят на сдружението Деян Митев. Общинският съветник Елеонора Николова предложи Община Русе да обмисли вариант за съдействие за подобряване на условията на предоставения имот. Предложението ще бъде разгледано на следващото заседание на Общинския съвет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов