Любо Ганев призова Русе да подкрепи националния отбор на жените по волейбол този уикенд

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев откри днешното 23-о заседание на Общински съвет – Русе. Именно с предстоящите финали от Златната лига по волейбол започна общинската сесия днес.

Любо Ганев започна с думите, че никога не е забравял откъде е тръгнал и именно затова се радва да посрещне националите ни по волейбол при жените именно в Русе. „Моята цел е Русе отново да бъде един от най-развитите спортни центрове. Благодарен съм и на кмета, и на всички Вас, като община, защото нашият град беше домакин на много престижни първенства по волейбол. А ние не сме чувствали никога толкова внимание, колко тук, в Русе“.

Женският национален отбор по волейбол на България ще играе срещу Чехия в полуфинала на Златната европейска лига в Русе този уикенд. Двубоят ще започне в 20 часа на 19 юни. Преди това, от 17:00 часа, Испания и Хърватия ще определят другия тим, който ще спори за отличието на следващия ден.

От старта на Златната лига момичетата на треньора Иван Петков не са загубили нито един гейм в мачовете срещу Украйна и Словакия.

Билетите за турнира са на цена от 10 лева и могат да се закупят в мрежата на Евентим, както и на място в ОЗК Арена – Русе.

Победителят в Златната лига ще играе на Чалъндж турнира догодина, през който може да влезе в Лигата на нациите.

Нека подкрепим нашите момичета на 19 и 20 юни!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов