30 000 ученици отиват на безплатна почивка

Животът

16-06-2021, 12:26

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Министърът на туризма Стела Балтова и министърът на образованието и науката проф. Николай Денков обясниха как учениците и учителите ще се възползват от безплатната почивка у нас това лято. Мярката е част от новите мерки на служебното правителство за подкрепа на туризма у нас.

Програмата "Отново заедно" ще бъде реализирана от 1 юли до 14 септември. Тя е насочена към туристическия бизнес и към учениците. Програмата е разработена така, че в рамките на 6 дни да бъдат предоставени туристически пакети на ученици и учители, които да включват възможност за настаняване и да им бъдат предоставени възможности за посещение на музеи и креативни събития.
Държавното финансиране е на стойност 15 млн. лв. и ще финансира туристически пакети в размер на 500 лв. на ученик. Общо ще бъдат финансирани 30 000 участници. МОН ще включи примерни критерии, които педалогическите съвети да използват при подбора на учениците. Те са свързани с продължителността на дистанционното обучение, здравния статус, успеха на учениците и социалния статус.
Максималният брой ученици от училище е 165, без значение колко голямо е училището. Родителите не трябва да заплащат нищо.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)