Русенци се жалват най-вече от битови проблеми и тромава администрация

Борислав Българанов отново проведе приемен ден

Битови проблеми, неудовлетвореност от правосъдната система и предложения за по-добра работа на администрацията – това бяха част от казусите по време на втория приемен ден на областния управител на Русе Борислав Българинов. И този вторник повече от 10 души споделиха проблемите си с Българинов и поискаха съдействие от него като представител на правителството. Имаше и сигнали за оказан натиск върху хора как да гласуват по време на предходните парламентарни избори. Лицата са насочени да подадат писмени оплаквания до органите на МВР и прокуратурата. Припомняме, че водещ приоритет за служебното правителство и всички негови струткури е провеждането на честни и прозрачни избори, по време на които всеки да упражни безпроблемно и според съвестта си правото на вот.

Колкото до забавянето в административното обслужване в някои институции, то Българинов бе категоричен, че ще работи за промяна на модела и осигуряване на максимално бързо и адекватно обслужване на гражданите. Това важи както за Областна администрация – Русе, така и за останалите местни и държавни структури в региона.

По време на приемния ден бяха засегнати и някои културни въпроси. Румен Кузов представи идеята си за книга, посветена на историята на Ивановския скален манастир и житието на Св. Йоаким. Тя е своеобразен албум, съдържащ освен малко известна информация, много богат снимков материал, част от който е предоставен от арх. Цвети Русинов. Научен редактор на все още ръкописа е проф. Иван Желев, а своето положително мнение са изказали както българския патриарх Неофит, така и румънският Даниил, а също и Русенският митрополит Наум.

Областният управител на Русе ще има приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223. Обмисля се и провеждането на изнесени приемни, но това най-вероятно ще може да се реализира на по-късен етап.

В приемния ден участваха и заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)