Благотворителен турнир по мини футбол подкрепя малкия Ясен

Ясен е на 2 години, от Благоевград и страда от рак на меките тъкани

Благотворителен турнир по мини футбол в подкрепа на Ясен и неговите родители ще се проведе днес в Благоевград, Арена Парк.
Всички средства, събрани от мероприятието, ще бъдат преведени в дарителската сметка на Ясен и неговите родители.
Ясен е на 2 години, от Благоевград и страда от рак на меките тъкани (алвеоларен рабдомиосарком) с тумор в лявата орбита.
След всички проведени изследвания и консултации е одобрен от НЗОК за органосъхраняващо лечение във Франция. Там в Институт "Кюри" ще се провежда лечението на Ясен.
В период от 3 месеца на детето ще се прилага химиотерапия и протон терапия. Надеждата е, че окото може да бъде запазено.
НЗОК покрива разходите за лечение и транспорт до Франция, както и престоя в хотела, докато Ясен и майка му не са в болницата. Останалите разходи покрай 3-месечния престой в чужда страна остават за семейството.
Семейството на Ясен има средства само за първите няколко дни. След това Ясен и майка му остават без никакви пари за престоя си във Франция. Затова фондация "Майко Мила" откри  специална набирателна сметка, на която да се събират средства за подкрепа на Ясен и майка му, докато той се лекува.
Ето това е банковата сметка:
IBAN: BG81FINV91501017545255
основание: за Ясен Начев
Титуляр: Фондация Майко Мила
Желаещите да участват могат да се записват на телефон: 0899 50 89 49- Боби
Фейсбук профилите на Ива Умленова-Широва/ Маргарита Богданова
Входна такса 100лв./отбор.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов