Назначават съставите на секционните избирателни комисии в Русенско

Безпроблемно протича подготовката в Русенско за предстоящите на 11 юли избори за народни представители. От Областната администрация вече раздадоха удостоверенията за гласуване на друго място и регистрите към тях. Същевременно са разпределени и средствата за организационно-техническа подготовка по общините, както и тези за превенция на COVID-19. Създадена е и организация за унищожаването на изборните книжа от предходния вот на 4 април. Поръчани са кутиите за поставяне на отрязъците с номерата на бюлетините при гласуването и чувалите (торбите), в които се поставят за съхранение изборните книжа и материали. Очаква се те да пристигнат следващата седмица.

По данни на Районната избирателна комисия 202-ма кандидати в 22 листи ще се борят за гласовете на русенци. По предварителна информация секциите в областта на 11 юли ще бъдат 324, като в 292 от тях ще се гласува машинно. Това са секциите, които са с над 300 избиратели. За сега в тях е осигурена само по една машина. Очаква се решение на ЦИК затова дали ще има и втора машина в някои от секциите. Документи за гласуване по настоящ адрес, както и чрез подвижна секция могат да се подават до 26 юни в съответната община.

До идния вторник се очаква да бъдат назначени съставите на секционните избирателни комисии в цялата област.

Припомняме, че вчера, когато беше даден старта на политическата кампания, областният управител Борислав Българинов призова политическите партии и формации за коректност помежду си, както и да покажат зряло поведение, в което идеите са водещ фактор.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов