Зелени коридори в Русе за ваксинация днес

Животът

12-06-2021, 09:53

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Какви са страничните реакции след ваксинация срещу COVID-19?

Два „зелени коридора“ за имунизация срещу COVID-19 ще работят днес в Русенско. Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Ваксини без предварително записване на час ще бъдат поставяни от 09.00 ч. до 13.30 ч. в Университетска болница „Медика“, а до 14.00 ч. в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. И в двата имунизационни пункта са осигурени достатъчно количества от различни видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни ваксини. Препаратите, които ще се прилагат са на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“. Предвидена е възможност и за ваксинация с този на „Модерна“.

От 14-и до 18-и юни в Тубдиспансера също ще има „зелен коридор“. Работното време на кабинета там ще е от 08.00 ч. до 15.00 ч.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 40546 имунизации, като при 18091 души имунизационният процес е напълно завършен. Близо 200 души са получили първа доза от някоя от ваксините през последните 24 часа.

Уточнение: В УМБАЛ „Медика“ имунизациите се извършват в изнесен пункт на лечебното заведение пред входа на ДКЦ-2, а в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в сградата, намираща се срещу стационара.

 

 

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)