Призови места за ВС „Слънчеви Ноти“ на национален фолклорен конкурс

Над 100 участници от страната се включиха в 21-вото издание на конкурса

Възпитаниците на ВС „Слънчеви ноти“ с ръководител д-р Наталия Константинова отново представиха достойно Русе и завоюваха призови места на Националния конкурс за детска песен на фолклорна основа – „Златен извор 2021“.

Над 100 участници от страната се включиха в 21-вото издание на конкурса, организиран от Детски и младежки център и Община Димитровград. Идеята му е да се запали любовта на младото поколение към красотата на българския фолклор.

Надпреварата се проведе в Лятната читалня на Градската библиотека “Пеньо Пенев”, а на сцената се изявиха деца и младежи от Стара Загора, Хасково, Панагюрище, Бургас, Пловдив, Харманли, Чирпан, Димитровград и Русе.

Участниците се състезаваха в две направления: „Забавна песен на фолклорна основа“ и „Димитровградско откритие“. Жури от преподаватели и фолклористи оцени изпълненията на децата. В него влизат д-р Георги Шамлиев, Елена Беделева и Христина Костадинова.

В направление „Забавна песен на фолклорна основа“ в първа възрастова група Ема Велчева се класира втора с песента „Изгряла е месечинка“. Във втора възрастова група Дария Стефанова е на първо място с песента „Българка е“, а Анита Лекова с песента „Българка“ е втора. В трета възрастова група с песента „Катерино моме“ Екатерина Пенева е на трето място.

В направление „Димитровградско откритие“ в първа възрастова група Ема Велчева с песента „Малката певица“ е на първо място. Във втора възрастова група Дария Стефанова с песента „Това е моя свят“ е на първо място, а Анита Лекова с песента „Доброта“ - на трето. Дария е с награда и за „Най-харизматичен участник“ В трета възрастова група Екатерина Пенева с песента „Влюбения джаз“ е на първо място, а Александра Даскалова с песента „Пак съм у дома“ и Гергана Ганчева с песента „Молба“ - на трето. Показател за стремежа за високо качество на работата на г-жа Константинова са и двете награди за аранжимент присъдени на аранжорите на песните, изпълнени от нейните възпитаници – Първа награда за аранжимент на песента „Българка“ на Иван Иванов, изпълнена от Анита Лекова и втора награда за аранжимент на песента „Изгряла е месечинка“, изпълнена от Ема Велчева В гала концерта на конкурса участваха Ема Велчева и Дария Стефанова.Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден