Кампания за ревматологични прегледи в „Медика“

Животът

09-06-2021, 08:00

Снимка:

УМБАЛ "Медика"

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 60 души бяха прегледани от очни лекари на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“

Следвайки стремежа си за подобряване на достъпа до качествено здравеопазване, УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ще проведе безплатни ревматологични прегледи на 12-ти юни 2021 г. /събота/.

Ревматологичните заболявания са болезнени, причиняват обездвижване и водят до инвалидизация. Целта на кампанията е ранното им откриване и навременното лечение, което значително подобрява качеството на живот на пациентите.

Симптомите, които подсказват, че е добре да се посети ревматолог, са: болка, подуване и скованост в ставите, които не са свързани с предходна травма; ограничение в обема на движение на ставите; деформация на ставите; продължителна (повече от един час) сутрешна скованост в ставите или по хода на гръбнака. Наличието на системни оплаквания, като: изразена обща отпадналост, значителен косопад, афти на устната кухина, сухота в очите и устата, отслабване на тегло, температура с неясен произход, обриви по тялото, пеперудообразен обрив по лицето и други, също могат да бъдат знак за наличие на такъв вид заболяване.

Прегледите ще се осъществят безплатно в диагностично-консултативния блок в сградата на болница „МЕДИКА РУСЕ” на 12-ти юни 2021 г. /събота/. Записването се извършва предварително на регистратурата на лечебното заведение с адрес гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига“ № 35 или на тел. 0876 830 230; 082 830 230.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов