Професионалната гимназия по облекло в Русе спечели конкурса "Най-добър млад фризьор и гримьор"

Русе Лайф

08-06-2021, 16:53

Снимка:

МОН

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В ПГ по моден дизайн избраха най-добър млад фризьор и гримьор

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” в Русе завоюва голямата награда на националния конкурс на МОН „Най-добър млад фризьор и гримьор“.
Тази година за национален кръг се класираха 17 отбора. Те се състезаваха в три категории: „Салонно подстригване“, „Вечерна дамска прическа тип кок с елемент вълна“, и „Вечерен грим“.
Професионалната гимназия в Русе получи максимални оценки във всички категории и заслужи наградата за цялостно представяне.
Три призови места завоюва Професионална гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив. Гюлерджан Демир спечели първото място в категория „Вечерен грим“. Тя имаше 60 минути, за да покаже майсторство, вдъхновено от модните колекции на сезон „Пролет-лято“ 2021.
Радослава Рангелова се класира втора в категория „Вечерна дамска прическа, тип кок, с елемент вълна“. След дипломирането си Радослава ще продължи да работи като фризьор.
Второ място, но в категория „Салонно подстригване“, спечели Сюлейман Сюлейманов. Това е поредното отличие на 11-класника в национално състезание. Момчето продължава фамилната традиция и усвоява занаята, който упражнява и баща му. Двамата работят в салон в центъра на Пловдив.
Две първи места спечелиха и учениците от Професионална гимназия по фризьорство и ресторантьорство в Пазарджик. Деря Арифова и Томчо Янков впечатлиха журито съответно в категориите „Вечерна дамска прическа“ и „Салонно мъжко подстригване“.
Вечерната дамска прическа на Ася Асенова от Софийската професионална гимназия „Княгиня Евдокия“ и вечерният грим на Бианка Христова от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – Варна спечелиха трето място.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов