Панорама на образованието се провежда за 20-и път в Русе

Животът

08-06-2021, 08:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе финансира 28 художествени проекта по Програма „Култура“ 2021

Юбилейното 20-о издание на Панорама на средното образование беше открито днес в Русе. То бе официално открито от началника на РУО Росица Георгиева и заместник-кмета на Община Русе Димитър Недев.

На алеята пред хотел „Дунав“ се представят 18 професионални и профилирани гимназии и средни училища с цел да улеснят учениците при избора им къде да продължат обучението си след VII клас. На щандовете си образователните институции представят информация за учебните си програми, специалности, условия и материална база.

Изложението се организира за втори път на открито, като през 2020 г. бе проведено онлайн заради пандемията.

Сега традиционната панорама на образованието предлага щандове, обособени в шатри, с възможност за по-мащабно презентиране на учебно-образователния процес, извънкласните дейности и цялостния облик на училищата. Щандовете на русенските учебни заведения очакват бъдещите възпитаници и техните родители, за да ги запознаят с перспективите за обучение с различни профили, насоки, личностно изграждане и кариерно развитие.

Професионалните гимназии ще дават среща на ученици и родители с бъдещи работодатели, които са институционално ангажирани с дуалното образование или традиционно поддържат връзка с учебните заведения, подготвящи кадри за конкретна сфера.

С кратък поздравителен концерт общинските състави към Младежки дом и детски център за изкуство и култура показаха своите умения, придобити като неформално образование и подпомагащи образователната система, разширявайки нейния спектър, а и развивайки талантите на деца и младежи успоредно с официалното образование.

Панорамата на средното и професионалното образование в Русе ще продължи до 9 юни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов