Защо наричат Манчестър Юнайтед Червените дяволи?

Манчестър Юнайтед са известни като "червените дяволи", въпреки че през годините клубът е имал множество други прякори, припомнят от sesame online.

Прякорът "Червените дяволи" остава, но въпреки това произходът му е интересен, тъй като Манчестър не винаги е била свързан с това прозвище.

Защо Man Utd са известни  като "Червените дяволи?"

Манчестър Юнайтед всъщност се подвизават с прякора "The Heathens" в ранните дни на клуба, датиращ от времето, когато е създаден през 1878 г. Тогава те стават известни с прозвището "Newton Heath Football Club".

Отборът се преименува на Манчестър Юнайтед през 1902 г. като част от ребранд стратегията, по това време отборът е известен просто като "Юнайтед".

През 1945 г., когато легендарният сър Мат Бъзби поема клуба, той подписва договори с много млади играчи и пресата започва да нарича отбора "The Busby Babes".

След трагедията през 1958 г., която обаче отнема 23 живота, и тези на осем играчи - Джеф Бент, Роджър Бърн, Еди Колман, Дънкан Едуардс, Марк Джоунс, Дейвид Пег, Томи Тейлър и Били Уилън - прякорът "The Busby Babes" е счетен за неподходящ и впоследствие премахнат.

Тогава Юнайтед започва да си търси нов прякор и черпи  вдъхновение от английския ръгби отбор Салфорд. Екипът на Салфорд е червен и френската преса ги нарича „Les Diables Rouges“ - което в превод означава „Червените дяволи“. Юнайтед  харесват този прякор и клубът започна официално да прилага логото на дявола в брандинг материалите си. Клубната значка еофициално преработена през 1970 г., вече с образа на дявола, който се превръща в синоним на отбора. Официалният клубен талисман на Манчестър Юнайтед, наречен Fred The Red е  „червен дявол“ и носи екип с номер 55.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов