Красен Кралев стиска палци на българските боксьори в Париж

Станимира Петрова е на една победа от олимпиадата в Токио

Станимира Петрова откри с победа българското участие на подновената от Лондон европейска олимпийска квалификация по бокс. Многократната ни европейска и световна шампионка се класира за втория кръг на пресявката, която се провежда в Париж. Родната звезда успя да наложи волята си над полякинята Сандра Крук след 4:1 гласа в категория до 57 килограма.

Така Станимира вече е на само още един успех от спечелване на квота за Игрите в Токио. От целта я дели британката Карис Артингстал, която надделя над представителката на Беларус Хелина Брюевич. Мачът на истината за Петрова е в неделя следобед.

За съжаление Симеон Чамов и Аслъхан Мехмедова се разминаха с възможността да спечелят квоти за олимпийските игри в Токио, след като и двамата допуснаха поражения.

Днес на ринга в Париж ще се качат Петър Белберов и Стойка Кръстева.

Доскорошният спортен министър Красен Кралев честити успеха на Станимира Петрова и пожела успех на всички наши състезатели с коментар в социалната мрежа „Фейсбук“, който публикуваме без редакторска намеса:

"Станимира Петрова е на една победа от олимпиадата в Токио! В Париж тя победи с 4:1 гласа полякинята Сандра Крук и в неделя ще излезе срещу англичанката Карис Артингстал за място на игрите. За съжаление Симеон Чамов и Аслъхан Мехмедова не успяха и отпаднаха. Стискам палци на Станимира, както и Стойка Кръстева, Петър Белберов и Радослав Панталеев да покажат истинската класа на българския бокс!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов