Зелени коридори в Бяла и в Русе днес и утре

Два „зелени коридора“ за имунизация срещу COVID-19 ще бъдат отворени през днешния ден в област Русе. Без предварително записване на час ще бъдат поставяни ваксини в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, както и в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. Работното време и на двата кабинета е от 09.00 до 14.00 часа, като в Бяла пунктът ще работи и в неделя. Освен това там продължава да работи ежедневно и вечерният пункт за ваксинация, където всеки, поискал, може да бъде имунизиран от 18.00 ч. до 23.00 ч. Кабинетът ще работи и през този уикенд.

Навсякъде са осигурени достатъчни количества ваксини, така че всеки ще може да направи избор между иРНК и векторна ваксина. Препаратите между които ще може да се прави избор са на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, като на места ще се прилага и този на „Модерна“.

От лечебните заведения апелират за спазване на всички противоепидемични мерки, сред които са носене на защитна маска и спазване на дистанция от поне 1.5 м. между чакащите. В останалите имунизационни кабинети ще се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

До момента в областта са извършени 37154 имунизации, като повторна доза са получили 15689 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са поставени 619 ваксини, като 183 от тях са първи прием на някоя от ваксините.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на коронавируса през вчерашния ден в Русенско.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)