Повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 в област Русе

Над три пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за изминалото денонощие. Новите случаи на коронавирусна инфекция са шест, а излекуваните са 21. Пет от заболелите през вчерашния ден са от община Русе, а един от Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14166, а преболедувалите 13018. Активните случаи са 263. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 88, като 24 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 170, от които 24 са за интензивни грижи.

През вчерашния ден са починали още двама мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 885, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 508 от тях са мъже, 377 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната наравно с Враца. Разликата между повечето области е едва от по един – два случая. За изминалите 24 часа без нови случаи са областите Видин, Разград и Търговище.

До момента в областта са извършени 35952 имунизации, като повторна доза са получили 14860 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са поставени 664 ваксини, като над 200 от тях са свързани с първи прием на някоя от ваксините.

Припомняме, че днес от 18.00 ч. до 23.00 ч. в Университетска болница „Канев“ ще функционира „зелен коридор“ за имунизация срещу COVID-19. Отишлите ще могат да избират между иРНК и векторни ваксини.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов