Община Русе участва в обучение за подкрепа на хората с увреждания

Животът

03-06-2021, 07:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отчетоха резултатите по Националната програма „Асистенти на хора с увреждане“

Обучение за подобряване качеството на живота и приобщаване на възрастни хора с интелектуални увреждания бе проведено в Русе. В него се включиха представители и доставчици на социални услуги.

Събитието беше открито с музикален поздрав от деца и младежи от Сдружение „Дете и пространство“. Идеята на обучението е, че всеки има своето специално място и търсенето на начини за преодоляване на бариерата между хората с увреждания и обществото е основна мисия в социалната политика на Община Русе.

Директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова представи опита при работа и подкрепа на хората в условията на пандемия. Тя припомни изключително тежкия период от 2020 г., когато Русе се оказа огнище на заразата с COVID-19, но експертите от отдел „Социални дейности“ успяха да овладеят кризисната ситуация.

Заместник-кметът Енчо Енчев отдели специално внимание и на една важна кауза за Русе - дейността на Фондация „Александър Русев“. 7 от възпитаниците на Илиян Русев – Скури, който провежда водна рехабилитация с деца и хора от всички възрасти, взеха участие в националния турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения. Сред близо 80 участници на възраст между 4 и 17 години русенци успяха да спечелят поредица златни медали и да докажат, че могат да се справят с предизвикателствата от живота, благодарение на получените адекватни грижи и подкрепа.

Грамоти за постигнатия успех им връчиха Енчо Енчев и Теодор Цветков. Цветков е най-новото попълнение в общинския екип. Той ще работи в общинския съвет по наркотични вещества и превантивно-информационния център в Община Русе, като задачата му е да общува с младите хора и да бъде техен пример със своите постижения и бъдещи цели.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)