Продължават зелените коридори за ваксинация в Русенско

Животът

01-06-2021, 14:11

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Утре отварят „зелен коридор“ в РЗИ за ваксиниране

През настоящата седмица отново са осигурени „зелени коридори“ в късните следобедни и вечерни часове за имунизация срещу COVID-19 в Русенско. Това стана ясно от проведен разговор между заместник областния управител Синан Хебибов и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Без предварително записване на час ваксини ще могат да бъдат поставени в Университетска болница „Канев“, както и в болницата в Бяла „Юлия Вревска“. Пунктът в Бяла ще работи всеки ден от седмицата, включително и през уикенда, докато този в УМБАЛ „Канев“ ще бъде отворен само на 3 юни (четвъртък). Работното време и на двата имунизационни кабинета е от 18.00 ч. до 23.00 ч. Навсякъде са осигурени достатъчни количества ваксини, така че всеки ще може да направи избор между иРНК и векторна ваксина. От болница „Канев“ призовават желаещите да се имунизират да се записват на следния телефонен номер: 0879007627. Това се прави с цел заявяване на необходимите количества от съответните препарати. Разбира се никой няма да бъде върнат, ако не се е записал, уверяват от болницата.

От лечебните заведения апелират за спазване на всички противоепидемични мерки, сред които са носене на защитна маска и спазване на дистанция от поне 1.5 м. между чакащите. В останалите имунизационни кабинети ще се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

До момента в областта са извършени 34661 имунизации, като повторна доза са получили 13982 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са поставени 350 ваксини.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)