Три пъти повече са оздравелите от заразените с COVID-19 в Русенско

Три пъти повече са оздравелите спрямо заразените с COVID-19 в Русенско за изминалото денонощие. Данните на Регионалната здравна инспекция сочат, че новите случая за последните 24 часа са 11, а излекуваните са 33-ма. Осем от заболелите през вчерашния ден са от община Русе, двама от Сливо поле и един от Ветово. Без заразени с коронавирусна инфекция са населените места от общините Борово, Бяла, Две могили, Иваново и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14133-ма, а преболедувалите 12910. Активните случаи са 345. По последни данни на болнично лечение в областта са 124 души, като 36 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 159, от които дванайсет са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали още един мъж и една жена с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 878, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 504 от тях са мъже, 374 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната наравно със Смолян. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като само с по един заразен са Кърджали и Силистра

До момента в областта са извършени 34131 имунизации, като повторна доза са получили 13640 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 446 ваксини, като 211 от тях са били първа доза.

Днес на три места в областта има отворени „зелени коридори“ за имунизация. До 14.00 ч. без предварително записване на час ваксини ще бъдат прилагани в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, както и в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. До 13.30 ч. ще функционира и имунизационният пункт на Университетска болница „Медика“ за всеки пожелал да си сложи някоя от наличните ваксини. Осигурените препарати са „Пфайзер“, „Модерна“ и „Астра Зенека“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов