Лабораторията на „МЕДИКА” и „Аквахим” с инициатива за Международната седмица на щитовидната жлеза

Лабораторията на Диагностично-консултативен център-2 към Лечебни заведения „МЕДИКА” в Русе, в партньорство с фирма за доставка на лабораторни консумативи и реактиви "Аквахим 2020" ЕООД  предлагат промоционални цени за изследване на хормоните на щитовидната жлеза TSH и FT4 в периода от 25- ти до 28-ми май 2021 г. 

Щитовидната жлеза е главен регулатор на метаболизма и на функцията на редица органи и системи в човешкото тяло. Тя играе ключова роля за здравето ни. Редица заболявания могат да доведат до хормонални нарушения.

Един от основните проблеми е, че дисфункцията на щитовидната жлеза рядко се открива навреме, тъй като някои от симптомите са твърде нетипични и често ги бъркаме с пролетната умора. Склонни сме да отдаваме рязката промяна в теглото, постоянната умора, учестения пулс, загубата на концентрация и настроение, проблемите с косата, кожата и ноктите, на промяната в сезоните. Тези симптоми е твърде възможно да се дължат и на дисбаланс в нивата на тиреоидните хормони. Ето защо, когато тялото ни дава подобни сигнали, е добре да се направят тестове за нивата на TSH и FT4.

Всички желаещи могат да се възползват от пакет за скрининг на двата хормона на промоционална цена от 15 лв.

Препоръчително е изследванията да се извършват сутрин, на гладно и преди приема на кафе или други продукти, съдържащи кофеин. За целта не е нужно предварително записване на час. Лабораторията се намира на етаж 2 в сградата на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ 35.

 Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов