Fibank и ВУЗФ стартират приема за магистърската програма „Банков мениджмънт и инвестиционна дейност” с възможности за стипендии и професионална реализация

Три стипендии и възможности за професионална реализация ще предложат тази година Fibank и ВУЗФ на най-мотивираните кандидати за обучение в магистърската програма „Банков мениджмънт и инвестиционна дейност”.

Приемът за учебната 2021/2022 г. е по документи и вече е отворен. За улеснение на кандидатите документите могат да се подават онлайн на следния линк: Прием магистри

Основната цел на програмата е да отговори на нуждите на икономиката от практически ориентирано образование, базирано на съчетание между утвърден и съвременен бизнес с академичен опит и експертност.

Съвместната магистратура на Fibank (Първа инвестиционна банка) и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) „Банков мениджмънт и инвестиционна дейност” предоставя практически умения в различни области, като:  организацията и управлението на банковата дейност; предоставянето на пълно банково обслужване на различните пазарни сегменти; управлението на финансовите рискове и проблемни активи, банковите и финансови системи, електронните борси, алтернативните инвестиции, международните финансови организации и други.

Магистърската програма гарантира икономическо образование с най-високо качество и практическа насоченост, като залага на обучение, основано на реални бизнес казуси и усвояване на знания, умения и компетенции, приложими в практиката на банковия и финансов сектор, както и интерактивен и резултатно ориентиран подход на преподаване.

Лекторите в програмата са доказани експерти-практици, сред които и такива с богат опит в реалния банков бизнес в една от най-големите банки в България – Fibank.

В програмата „Банков мениджмънт и инвестиционна дейност” преподават утвърдени имена от академичната сфера: проф. д-р Даниела Бобева, проф. д-р Виржиния Желязкова, доц. д-р  Маню Моравенов и г-н Божидар Аршинков.

Сред преподавателите са и доказани професионалисти от екипа на Първа инвестиционна банка: Константин Арнаудов – директор "Корпоративно банкиране", Теодор Петров – директор „Картови разплащания”, Орлин Ваташки – директор „Проблемни активи“, Николай Печев – зам. директор „Проблемни активи“, д-р Валентина Григорова-Генчева – директор „Злато и нумизматика” и Росица Тонева – директор „Управление на човешкия капитал”.

Магистърската програма е подходяща както за икономисти, така и за хора без икономическо образование. Обучението за икономисти е с продължителност от 2 семестъра, а за неикономисти семестрите са 3, като първият е подготвителен и се провежда дистанционно.

Допълнителна информация за магистърската програма „Банков мениджмънт и инвестиционна дейност” можете да откриете ТУК.

 Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов