Русе посрещна 24 май с шествие и празнична програма

Животът

24-05-2021, 17:25

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Честит 24 май!

Областният управител Борислав Българинов заедно със заместник-кметовете на община Русе Магдалина Илиева и Димитър Недев поведоха единия лъч от шествието, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. Те преминаха по ул. „Александровска“ и след това пред сградата на Областна администрация се срещнаха с другия лъч, идващ от СУ „Христо Ботев“. На централния площад бе подготвена богата програма, която включваше множество музикални изпълнения, танци и рецитали. В инициативата участваха близо 400 младежи от 11 русенски училища, като и от Общинския детски център за култура и изкуство. Богатата програма беше допълнена още от изпълненията на Общинския духов оркестър, мажоретен състав „Екстрийм“, хор „Св. Георги Победоносец“ при Общинския младежки дом, Фолклорен ансамбъл „Русчуклийче“ и Детска вокална група „Слънце“ при Общинския детски център за култура и изкуство. Присъстващите имаха възможност да се насладят на някои от най-обичаните родни песни, а също и да чуят патриотични стихотворение. Не липсваха и модерни музикални и танцови изпълнения.

Припомняме, че от 12:30 ч. пред Доходното здание ръководството на Общинна Русе ще награди с грамоти и плакети отличниците на града, а в 18 часа започва официалната церемония за обявяването на тазгодишните носители на Награда „Русе“ в областта на изкуството, културата, образованието и науката.

„На днешния ден ние отдаваме почит пред запалената искра на духовното възраждане на българския народ, на новото начало за всички нас. Това е един чисто български празник, който не е обхванат от идеологии.“, каза Българинов и допълни, че не трябва да допускаме опростачване на децата си. „Необходима е промяна в начина на мислене и поведение!“, заяви още той.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов