Областният управител ще посети ОУ "Иван Вазов" на 24 май

Животът

23-05-2021, 20:12

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борислав Българинов е новият областен управител на Русе

Областният управител на област Русе Борислав Българинов ще участва в отбелязването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. Утре от 09.00 ч. той ще посети ОУ „Иван Вазов“, където ще бъде гост на церемония по случай празника. Припомняме, че преди няколко дни училището отбеляза 150 години от основаването си.

След това областният управител ще присъства и на част от останалите чествания по случай 24 май в крайдунавския град.

Предвижда се следобед Борислав Българинов да се срещне и с основателя на комплекса в Плиска „Двор на кирилицата“ Карен Алексанян. Там той ще поднесе цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий.

До всички училища от региона са разпратени поздравителни адреси от името на областния управител по случай светлата дата.

По-рано през днешния ден Борислав Българинов отправи приветствие към русенци по повод утрешния празник, в което се казва: „24 май е символ на стремежа ни към знание! От нас зависи дали ще съумеем да предадем този устрем и на следващите след нас, така че да живеем в общество на грамотни и будни хора, от каквито имаме осезаема нужда! Хора – свободомислещи и решителни, за които най-ценният ресурс е знанието! Вярвам, че можем да извървим докрай пътя на нашите първоучители, водени от мисълта за културно самоопределяне и достойно съществуване! Затова искам да благодаря на учителите, както и на дейците на българската наука и култура! Вие градите бъдещето! Пожелавам ви несломима воля, с която да възвисявате българския дух, не отстъпил пред изпитанията на историята! Не по-малка е и ролята на родителите, защото без личния пример трудно бихме имали толкова много поводи за гордост!

Скъпи ученици,

Знанието е богатство, което никой не може да ни отнеме! Бъдете здрави и с успех във всяко начинание!“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов