16 нови случая на COVID-19 за изминалото денонощие в област Русе

Близо пет пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в Русенско за изминалото денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа заразените с коронавирусна инфекция са 16, а излекуваните 77. Единайсет от заболелите са от община Русе, трима от Борово, както и по един от Бяла и Сливо поле. Без нови случаи са населените места от общините Ветово, Две могили, Иваново и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14071, а преболедувалите 12678. Активните случаи са 521. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 182-ма, като 42-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 109, от които шест са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали още един мъж и две жени с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 872, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 501 от тях са мъже, 371 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната наравно с Добрич, като разликата между повечето области е едва от по един – два случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Плевен – един.

До момента в областта са извършени 31901 имунизации, като повторна доза са получили 12385 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последните 24 часа са поставени 739 ваксини, като първа доза са получили 348 човека.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов