Всеки ден в Бяла ще работи кабинет за имунизация срещу COVID-19

Животът

22-05-2021, 13:21

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Зелен коридор" за имунизация срещу Ковид-19 в Русе и Бяла

От днес в болницата в Бяла „Юлия Вревска“ ще функционира кабинет за имунизация срещу COVID-19, който ще работи от 18.00 ч. до 23.00 ч. всеки ден, включително събота и неделя. За това се разбраха областният управител на Русе Борислав Българинов, прокуристът на лечебното заведение Димитър Димитров и директорът на РЗИ д-р Маргарита Николова. Осигурени са достатъчно количества от ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторна ваксина. Възможно ще бъде и прилагането на препарата на „Модерна“. Няма да е необходимо предварително записване. По този начин се цели да се гарантира достъп на всеки пожелал да се имунизира в удобно за него време.

Подобен вариант се обмисля и за Русе, като в началото на следващата седмица областният управител ще проведе среща с представителите на всички лечебни заведения в града.

Припомняме, че през уикенда също са отворени „зелени коридори“. Единият е в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, а другият в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. И на двата кабинета работното време е от 09.00 ч., но в Бяла възможност за поставяне на ваксини без предварително записване на час ще има до 16.00 ч., а в Русе до 14.00 ч. и то през днешния ден. В неделя от 09.00 ч. до 16.00 ч. ще работи имунизационният кабинет в МБАЛ „Юлия Вревска“.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се поставят ваксини съгласно Националния план, както и на записалите се в електронната система. Навсякъде се извършват и реимунизации. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Стриктно се съблюдава и за спазването на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 31901 имунизации, като повторна доза са получили 12385 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последните 24 часа са поставени 739 ваксини, като първа доза са получили 348 човека.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на коронавирусната инфекция в Русенско вчера.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)