Кметът Пенчо Милков отличи най-добрите джудисти и самбисти в Русе

Спорт

21-05-2021, 12:24

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българската федерация по джудо с благодарствено писмо до Борисов и Кралев

Вчера кметът Пенчо Милков се срещна лично и отличи с медали най-добрите джудисти и самбисти в Русе.

„Гордея се, че в града ни растат толкова силни и отдадени на спорта деца“, поздрави ги Милков за спечелените през изминалите месеци титли.

През 2021 г. джудистите на СК “Локомотив“ само за първия Държавен личен шампионат за момчета донесоха два сребърни медала в лицето на Алехандро Димитров и Румян Йорданов. Предстои такова първенство и за  младежи и девойки младша възраст, където ще играят миналогодишните медалисти, и надеждите са за още успехи.

Отборът по самбо на СК „Спартак“ за девойки стана втори в България с шампионките Моника Иванова и Ная Наим и бронза на Зоя Иванова, Русана Кирилова и Никита Стоянова. При момчетата Радослав Жеков игра финал и стана втори, а трети се класираха Алехандро Димитров, Йордан Стефанов, Пламен Петков, Иво Димитров и Златко Петров.

Своето признание кметът засвидетелства и към Валентин Петров, започнал тренировъчния процес по джудо в Русе в далечната 1968 година. Той подготвя редица европейски и световни шампиони, включително олимпийския медалист Илиян Недков.

„Трето поколение треньори – това е рядко срещано явление в Русе. Тази приемственост е достойна за уважение“, благодари му Милков, връчвайки плакета „Заслужил треньор“.

В момента половинвековната треньорска дейност в клуба продължават синът Владимир Великов и третото поколение - Валери Великов, който е с две европейски отличия по ММА и титли по джудо, самбо и бойно самбо.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов