Изложбата „Докосни мечтите ми“ може да бъде видяна до 21 май

Животът

19-05-2021, 08:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Музеят в Свищов откри изложба „95 години къща музей „Алеко Константинов”

„Докосни мечтите ми“ е името на изложбата, открита в Доходното здание, която показва различните деца на България.

Директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Русе Катя Петрова изказа приветствие към благородната кауза на столичния фотограф Анна Йончева да прави видими за обществото децата със специфични потребности.

Изложбата представя 50 снимки и фотоколажи на усмихнати деца и младежи, като 17 от тях са на русенчета. През уловените от фотографите мигове на истинска радост и щастие се появяват и техните реални мечти, които са като на всички останали деца.

Цяла малка Вселена от преживявания, чувства и вълнения е събрала и младата поетеса Кристислава Иванова в своята стихосбирка „Приказка нова вълшебна творя“. Авторката е част от проекта „Различните деца на България“. Самата тя е с диагноза  ДЦП, но стиховете й са слънчеви и оптимистични. Чрез своето творчество тя отправя послание към другите деца, родени с подобни проблеми – да се радват на живота и да продължават да мечтаят.

Изложбата и стихосбирката са организирани от СНЦ „Дунавско сияние“ и СНЦ „Смело сърце,“ като инициативата се подкрепя от Община Русе. Експозицията може да бъде разгледана до 21 май.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов