Кралев: Представяте ли си тези реплики на Рашков да бяха изречени от някой министър на Бойко Борисов?!

Бившият спортен министър коментира нападките на Бойко Рашков към двама от водещите журналисти в страната

Красен Кралев коментира заформилия се скандал между служебния вътрешен министър Бойко Рашков и bTV. Рашков отправи нападки към водещите на сутрешния блок на телевизията Биляна Гавазова и Златимир Йочев и заяви, че ако е собственик на медията, би ги отстранил. Това се случи, след като ден по-рано, на 17 май, той бе гост в сутрешния блок на bTV, където водещите многократно го питаха за шефката на кабинета му - Елена Фичерова-Караиванова. Тя е учредителка на партията на Васил Божков, който се укрива в Дубай с куп обвинения.

През целия днешен ден социалните мрежи прегряват от коментари по темата, а ето я и позицията на доскорошният спортен министър:

"Днес Бойко Рашков - личният вътрешен министър на Румен Радев, си позволи да засегне публично репутацията на двама от водещите журналисти в страната. По Българското национално радио той заяви, че би “премахнал незабавно” водещите на сутрешния блок на БТВ. Защо? Защото по време негово доброволно участие в ефир са му задавали един и същ въпрос няколко пъти.

На мен и на моите колеги министри в кабинетите на Бойко Борисов са ни задавали неудобни въпроси по едни и същи теми години наред. Да, и по време на нашите интервюта въпросите са се диктували в слушалките на водещите. Давали сме коментари по всевъзможни въпроси с ясната представа, че БТВ са ярко опозиционно настроени към ГЕРБ като управляваща партия.

Никой министър не си е позволявал да коментира етиката на журналисти от която и да е медия и да призовава за тяхното “премахване”.

Първата ми мисъл по темата днес беше: “Представяте ли си тези реплики на Рашков да бяха изречени от някой министър на Бойко Борисов?!” Виновникът щеше да бъде унизен медийно, линчуван публично и незабавно уволнен лично от министър-председателя Борисов. Иска ми се сега да прочета коментарите на тези, които години наред твърдяха, че ГЕРБ контролира и репресира медиите.

Иска ми се да чуя категоричния отговор на Румен Радев, който отговаря лично за поведението и думите на министрите в служебния си кабинет.

Господин президент, превръща ли се под Ваше ръководство българското вътрешно министерство в маша за репресии върху медиите, обществото и политическите опоненти? Подкрепяте ли думите и действията на Бойко Рашков?"Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"