Бъдещи юристи се запознаха с дейността на областна администрация

Животът

18-05-2021, 09:21

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Няма случаи на африканска чума и птичи грип в област Русе

Четирима студенти в специалност Право от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ се запознаха отблизо с дейността на Областна администрация – Русе. Те участваха в своеобразни дни на отворените врати на институцията. По време на обучението бяха обсъдени правомощията на областния управител и мисията на администрацията. Интерес предизвика механизма на взаимодействие, координация и осигуряване на съответствие на политиките на национално, регионално и местно ниво. Бъдещите юристи имаха възможност да участват и в решаването на реални казуси от практиката, свързани предимно с упражняването на административен контрол над решенията на Общинските съвети. Също така те видяха как се правят апостили и се запознаха с отговорностите на повечето от служителите в структурата. Младите прависти бяха заинтригувани и от най-новите промени в Изборния кодекс. Младежите представиха и свои виждания за развитието на институцията.

Обучението беше водено от главния секретар на Областна администрация Симеон Иванов. Внимание беше обърнато и на възможностите за провеждане на стаж, както и стартиране на административна кариера.

„Неочаквано топло посрещане, представата ми беше различна! Сигурна съм, че знанията, които получих тук ще са полезни в бъдещата ми реализация. Те са актуални, а хората, които ми ги дадоха са изключителни професионалисти и същевременно много мили. Благодаря им за отношението!“, това споделя Екатерина Янева, една от участничките. Второкурсниците от старопрестолната столица ще проведат кратки стажове и в местната администрацията.

Провеждането на подобни инициативи е традиционна практика за Областна администрация – Русе.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов