Представят русенски автори в библиотеката

Животът

17-05-2021, 12:39

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пътуване из потайностите на библиотеката направиха ученици от Ценово

На 17 май Живодар Душков гостува в библиотеката с второто издание на книгата си „Пъзел“ в 17:30 ч. Написан по действителен случай, романът проследява събитията около поредица убийства в град Русе. Авторът Живодар Душков е бил съдебен заседател по делото и е имал лични впечатления от протичането му, както и достоверни източници.

На 18 май от 18 ч. в русенската библиотека ще бъде представено едно полезно и необходимо изследване - „Личните имена, църквата, държавата и кръстникът Русе 1830-1970, 2000 г.“ на Станчо Станчев. То е неразделна част от първи раздел на по-голяма книга, която още не е публикувана. Книгата е резултат от многогодишния задълбочен труд на автора върху антропонимичната система на Русе.

На 19 май в 17:30 ч. Явор Цанев представя новия сборник разкази „Гроб съм“.  Някои от разказите са вдъхновени от на пръв поглед ежедневни случки, в които неусетно се вплитат магически мотиви; други разказват съвсем реални истории, разгледани от необичаен ъгъл, а в трети магията сякаш взема временно превес над реалността.

Приключваме седмицата отново с Явор Цанев – на 22 май (събота) от 11 ч., с неговата детска творба „Силвър и вампирите“. Авторът е носител на националната награда за детска литература „Константин Константинов“. Книгата „Силвър и вампирите“ е номинирана за награда „Бисерче вълшебно“. В долния десен ъгъл на нечетните страници на книгата са отпечатани изображения, които при бързо разлистване пресъздават движеща се анимация.

В рамките на библиотечната седмица ще се проведе и едно онлайн събитие по Проект „Библиотеките като образователна среда“ със Средно училище "Петър Берон", Прага, Чехия. Събитието е с тема: „Културно-литературно наследство на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе - представяне на Библиотеката и нейните най-интересни колекции.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)