Детска градина „Пинокио“ проведе състезание по безопасност на движението

Животът

15-05-2021, 13:04

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе обявява конкурс за обществен посредник

Деца от всички групи в русенската детска градина „Пинокио“

се включиха в състезание за безопасност на движението. Те показаха как могат да се справят в различни ситуации на пътя и при преминаване по пешеходната пътека.

Първата част от състезанието се проведе в специално пригодена зала в детската градина. Помещението е ново и с помощта на местна фирма за бои е декорирано от пенсионирани преподаватели. В двора на учебното заведение възпитаниците на „Пинокио“ показаха как протича движението по една голяма улица.

Те влязоха в ролите на пешеходци, автомобили и регулиращите движението инстанции. За справяне с трафика помогна и старши инспектор Станев от Пътна полиция-Русе, който даде на децата полезна информация за безопасността на пешеходците. Състезанието приключи с изненада. Членовете на мото клуб „Лоулендърс“ – Русе също дадоха уроци по безопасност и качиха най-смелите на моторите си.

Специални гости и съдии на състезанието бяха заместник-кметът на Русе Димитър Недев, началник отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ Таня Тодорова и Кремена Минева, началник отдел „Транспорт“ в Община Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов