Русе бе домакин на Общински кръг на Национално състезание по безопасност на движението

Животът

12-05-2021, 15:26

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Състезание по озеленяване и цветарство се провежда в Сандански

В Русе се проведе Общински кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата през учебната 2020/21 г. Негов домакин беше СУПНЕ „Фридрих Шилер“.

Състезанието се проведе в два кръга – теоретичен и практически, като бяха включени ученици в две състезателни групи – I група от V, VI и VII клас и II група от VIII, IX и X клас.

Първата част на събитието се състоеше в отборно решаване на тест от затворен тип за определено време.

Втората, практическа част включваше индивидуално участие на един ученик от съответната състезателна група. Участниците имаха 11 елемента за изпълнение по предварително подготвено трасе, през което трябваше да преминат в рамките на 15 минути.

В надпреварата по знания и умения се включиха 27 ученици от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Отец Паисий“, СУ „Йордан Йовков“, МГ „Баба Тонка“ и Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване.

Журито с главен съдия заместник-кметът на Русе Димитър Недев, Петя Златева - главен ръководител, и Николай Чакъров - председател КПОПТ, имаха нелеката задача да оценят състезателите. След оспорвана надпревара първото място зае отборът на МГ „Баба Тонка“, като и в индивидуалните класирания учениците от гимназията заеха челни места. Във втора възрастова група (8-10 клас) с 99 т. първото място спечелиха от ПГРКК.

Наградите бяха табла по безопасност на движението, светофари, които да бъдат за помощ в обучението на най-малките ученици, а голямата награда, предоставена от Община Русе, бяха два чисто нови велосипеда. Всички състезатели получиха и грамота за своето участие.

На събитието присъстваха още началникът на отдел „Транспорт“ Кремена Минева и началникът на отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ Таня Тодорова.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)