10 нови случая на COVID-19, без оздравели в Русенско

Животът

10-05-2021, 16:17

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ковид-19 накара българите да преоткрият родината като добро място за туризъм

Десет души са се заразили с COVID-19 в Русенско през вчерашния ден. За последните 24 часа няма оздравели. По данни на Регионалната здравна инспекция шест от новите случаи са в община Русе. Двама новозаболели има в Две могили, както и по един в Бяла и Иваново. Без нови случаи са населените места от общините Борово, Ветово, Сливо поле и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13778, а преболедувалите 12053. Активните случаи са 880. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 275, като 48 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 128, от които осем са за интензивни грижи.

За последното денонощие е починала още една жена с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 845, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 481 от тях са мъже, 364 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая. За изминалите 24 часа без новозаразени са Благоевград, Кърджали и Ямбол.

До момента в областта са извършени 23561 имунизации, като повторна доза са получили 7108 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен