Рекорд: Над 1000 направени имунизации срещу COVID-19 за последните 24 часа в Русенско

Животът

08-05-2021, 10:38

Снимка:

ruseutre

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Падат добивът и цената на слънчогледа в Русенскo

Абсолютен положителен рекорд по брой направени имунизации срещу COVID-19 отчитат в Русенско през изминалото денонощие, това показва справка в Единния информационен портал. 1088 са поставените ваксини вчера в областта, като 879 души са получили втора доза, а 209 първа игла срещу коронавирусна инфекция.

Същевременно днес отново отварят „зелените коридори“ за ваксинация. Ще работят три имунизационни кабинета, като два от тях са в Русе, а един в Бяла. В Русе имунизация без предварително записване на час може да се извърши на две места от 9.00 ч до 14.00 ч. Става дума съответно за пунктовете в Университетска болница „Медика – Русе“ и в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“. В Бяла имунизациите ще бъдат правени от 09.00 ч. до 16.00 ч. в МБАЛ „Юлия Вревска“.

Навсякъде са осигурени достатъчни количества ваксини, така че да не се стигне до върнати хора. Всеки ще може да направи избор между иРНК и векторна ваксина. В Тубдиспансера ще прилагат препаратите на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, докато в „Медика“ и в Бяла освен тях, ще има възможност за имунизация и с „Модерна“.

От лечебните заведения апелират за спазване на всички противоепидемични мерки – носене на защитна маска и спазване на дистанция от поне метър и половина между чакащите. Продължава и извършването на имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

Уточнение: Поставянето на ваксини в Университетска болница „Медика -   Русе“ ще се провежда в изнесен кабинет на лечебното заведение пред ДКЦ 2, а в Белодробната болница в сградата, намираща се срещу стационара.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов