Над 600 русенци се възползваха от "зелените коридори"

Животът

05-05-2021, 11:45

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов "зелен коридор" в Русе, избираме между два вида ваксини

Голям брой желаещи да се имунизират срещу COVID-19 имаше пред ваксинационните кабинети в Русе и Бяла през почивните дни. Навсякъде се образуваха опашки от чакащи още от рано сутрин. На места се стигна и до удължаване на работното време на пунктовете в лечебните заведения, осигуряващи т.нар. „зелени коридори“. Никъде обаче нямаше върнати хора. Всеки, който беше дошъл да получи първа доза от някоя от наличните ваксини, беше имунизиран. Особено внимание бе отделено и на спазването на противоепидемичните мерки – носене на маски и спазване на необходимата дистанция. Получилите първа игла от някоя от ваксините през последните няколко дни от региона са точно 617. Всеки можеше свободно да избира между два вида ваксини – иРНК или векторна. Преобладаващият интерес беше към векторните ваксини.

За част от хората „зелените коридори“ се оказаха пореден опит да получат желаната защита срещу коронавирусната инфекция. До момента в областта са извършени 21093 имунизации, като повторна доза са получили 5129 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

Припомняме, че възможност за имунизиране без предварително записан час по време на празниците беше осигурена в рамките на четири дни, от които два в Русе и два в Бяла. През следващите почивни дни ще продължат да работят общо седем специализирани имунизационни кабинета, но с различен график, който е достъпен на уебсайта на РЗИ: https://www.rzi-ruse.com/. За сега до края на седмицата не се предвиждат нови „зелени коридори“. Навсякъде обаче ще се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на COVID-19 през вчерашния ден.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов