Оригинална украса: Тревичка в черупки от яйца за Великден

Такава оригинална и необичайна зелена украса най-добре да направите с децата си

Тревичка в черупки от яйца за Великден? Защо не! Вижте как!
Такава оригинална и необичайна зелена украса най-добре да направите с децата си за Великден. Те с удоволствие ще се включат към такава интересна и забавна работа, също така с ентусиазъм ще се грижат да поливат поникналата трева. Всъщност засаждането на семена и грижата за тях не представлява кой знае какво затруднение. Това е лесно за изпълнение и дори е по възможностите на малки деца.
За създаване на истински зелени мини-градинки ще ви потрябват черупки от яйца, около 10 бройки (или друго количество по ваше желание), с внимателно „отделена“ горна част на черупката. Черупките трябва да измиете и да изсушите. Подгответе семената на тревата власатка, която пониква с ярки зелени кълнове. Във всяка черупка е необходимо да сложите малка топчица от почвата. А след това да се прибавят няколко семена (поверете слагането на семената на децата си), отгоре още досипете допълнително малко количество почва, за да се покрият семената. Семената не трябва да слагате прекалено дълбоко.
Полейте засадените семена веднага след засаждането им и продължете да поливате в течение на следващите дни (не заливайте с много вода), сложете ги под пряка слънчева светлина, например на перваза на прозореца във вашата кухня. В никакъв случай не трябва да изнасяте вашите импровизирани саксии в двора или на открита тераса, иначе рискувате да загубите поникналите семена заради птиците. След няколко дни ще забележите първите признаци на поникнала трева. Ако на вашата трева е осигурена слънчева светлина, тогава тревата ще порасне много бързо, само за няколко седмици. Подрежете хубаво тревичката и украсете с тази пролетна зеленина в черупките вашата Великденска маса. Прекрасното настроението с такова пролетно чудо на масата на Вас и на Вашите гости е гарантирано!
Пожелаваме Ви светли Великденски празници!

Източник: Zeleno.bg



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)