В Наречен стартираха програма за възстановяване и рехабилитация след COVID

Животът

28-04-2021, 08:55

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ с нови структури и дейности

Най-новата програма на балнеокомплекс „Медика Наречен“ е свързана с възстановяването и рехабилитация след прекаран COVID. Тя е насочена специално към преодоляване на последствията от болестта чрез укрепване на дихателната, нервната и сърдечно-съдовата системи с помощта на лечебно-възстановителни процедури.

Програмата бе представена пред журналисти от Симеон Костов – главен рехабилитатор в балнеокомплекса. Той акцентира върху факта, че пакетът е създаден, за да си възвърнем максимално бързо състоянието преди заболяването и дори да го подобрим значително.

Продължителността на програмата е 7 дни – 6 нощувки на база BB – нощувки със закуски. Това е минималният период, за да се почувстваме отпочинали и да усетим ефекта от процедурите. Екипът на комплекса препоръчва възстановяването и рехабилитацията да се извършат поне един месец, след отшумяване на активната фаза на заболяването.

В програмата е заложен първоначален лекарски преглед. Специалист-физиотерапевт също ще се запознае внимателно със здравословното състояние на пациента, затова е добре да се носи цялата медицинска документация, с която разполага, а именно епикризи, амбулаторни листи от прегледи, изследвания и др. Това е важно, за да може лекарят да прецени особеностите на протичане на заболяването и да назначи рехабилитация, която да ускори лечебния ефект и процеса на възстановяване.

Симеон Костов сподели, че инхалацията е една от ежедневните процедури по време на престоя. Тя ще облекчи постинфекциозните проблеми и ще укрепи дихателната система. Предвидени са и упражнения за правилно дишане, които ще намалят чувството на тревожност и стрес, което се среща при хора, прекарали тежко болестта.

Благотворно на психиката и нервната система ще повлияят и трите масажни яки с ароматни масла, които са включени в програмата.

В пакета „Възстановяване и рехабилитация след COVID” са включени още физиотерапевтични процедури, ползване на закрит топъл басейн с хидромасажни зони, сауна и фитнес. Повече информация може да бъде намерена в сайта: https://medicanarechen.bg/.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)