Великденска украса радва жителите на Ценово

Животът

28-04-2021, 09:03

Снимка:

Марий Пейчев

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Ценово насърчиха четенето сред учениците в Деня на книгата

В навечерието на най-големия християнски празник – Великден  украса създава празнично настроение сред жителите и гостите на Ценово.  Инициативата е на Народно читалище „Христо Ботев“, която беше подкрепена от местното училище. Независимо че част от украсата е закупена, повечето от предметите са изработени от сръчните ръце на учениците и техните преподаватели. Обособени са три къта в центъра на Ценово – пред сградата на читалището, общинската администрация и в градинката на Мемориала на загиналите във войните. Фигурите на зайчета и пиленца са комбинирани с големи цветни яйца. По-голямата част от предметите, които са дело на учениците, са изработени от материали за рециклиране. Използвани са пластмасови бутилки и капачки. Момичетата и момчетата изработиха и великденско дърво. Те за пореден път проявиха изключителна изобретателност. Стволът на дървото е от стойка на вентилатор, за клони за използвани различни тръби и истински клони, останали след пролетната резитба. Дървото е украсено с десетки фигурки на яйца, при които са използвани различни техники за изработка – горещ силикон, специални хартии, отпадъчни картони.

„В навечерието на Възкресение Христово ще изработим специално повече от 40 картички с великденски послания. Те ще бъдат раздадени на пациенти от отделенията в болницата в Бяла. С подобна инициатива децата от Ценово изненадаха болните и за Коледа“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.

Всеки, който премине покрай пъстроцветната украса, се радва. Може би тук са събрани всички цветове на дъгата. Най-големи почитатели на великденската украса са децата, които най-искрено изразяват чувствата си и радостта от настъпващия празник. Централните пространства на всички населени места в общината също имат подходяща украса за големия празник.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов