Русе на пето място по заразени с COVID-19 в страната

18 нови случая на коронавирусна инфекция за изминалото денонощие в област Русе, отчитат от Регионалната здравна инспекция. За последните 24 часа няма излекувани. По-малкият брой заболели може да се дължи и на факта, че през почивните дни не работят всички лаборатории за диагностика на COVID-19. Десет от новозаразените са от община Русе, петима от Борово, както и по един от Бяла, Две могили и Ценово. Без нови случаи са населените места от общините Ветово, Иваново и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13238, а преболедувалите остават 10763. Активните случаи са 1688. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 374, като 52-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 128, като четири от тях са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали три жени и трима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 792, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 455 от тях са мъже, 337 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната, но разликата в установените случаи между областите е изключително малка. За изминалите 24 часа в пет области от страната не са регистрирани нови случаи. Това са Благоевград, Видин, Враца, Монтана и Хасково.

До момента в областта са извършени 18002 имунизации, като повторна доза са получили 3943 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на заболяването през изминалата седмица.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)