ГЕРБ ще гласува „против“ увеличаването на гробищните такси

Животът

20-04-2021, 15:14

Снимка:

Емил Кьостебеков

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов представи кабинета, който коалицията ГЕРБ/СДС предлага

Русенци имат 51 омбудсмана в лицето на общинските съветници

Групата на ГЕРБ няма да подкрепи увеличението на таксите за гробищните места и промените, предложени с промените в Наредба 13.

Поправките на коляно водят до 100% увеличение на цената за погребение и то при положение, че нищо не се прави за разширяване на гробищните паркове. Двойното поскъпване ще доведе до нелоялна конкуренция от страна и на частните погребални агенции и ще постави предприятието пред изпитание, категорични са общинските съветници от групата на ГЕРБ.

След отпадането на чл.15 ал.2 вече и гражданите официално няма да бъдат информирани за изтичането на срока на гробоползване, вместо да се намери форма и начин това да се върши, категорични са експертите. 

Колкото до предложението Русе да има омбудсман на щат, от ГЕРБ са категорични, че това са излишни разходи. „Има 51 общински съветници, които са омбудсмани на Русе, гражданите могат да се обърнат към всеки един от нас. Провеждаме регулярно приемни, затова и парите за издръжката на такъв човек, които никак не са малко, могат да се насочат за нещо друго. Още повече, когато имаме и комисия към ОбС за взаимодействие с гражданското общество“, заявиха от ръководството на групата на ПП ГЕРБ.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов