Обвиняем в домашно насилие пратиха в ареста за повторно нарушение

Нанесъл удари с юмрук по главата на потърпевшата

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Андрей Радев, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 44-годишния Румен П. от Радомир. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 296, ал.1, във вр. с чл. 26, ал.1 и чл. 131, ал.1, т. 5а, вр. чл. 130, ал.2 от НК, за това, че на 4.03.2021 г. в Кюстендил пред офис на отдел „Закрила на детето“ не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие, както и за това, че на 4.04.21 г. на ул.„София“ в Кюстендил не е изпълнил заповед за незабавна защита от 26.02.21г. на РС – Кюстендил, като е нарушил забрана да приближава З.Р. и й е нанесъл удари с юмрук по главата, с което й е причинил лека телесна повреда, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

От приложените по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. Осъждан е многократно. Престъпленията, за които е обвинен в настоящото досъдебно производство, са извършени по време на изтърпяване на наказание „Пробация“ отново заради причиняване на телесна повреда на З.Р. в условията на домашно насилие и в нарушение на заповед за незабавна защита. Обвиняемият няма установен адрес. Това води до изводи за реална опасност да се укрие или да извърши престъпление, пише в мотивите на съда.

Определението, с което по отношение на 44-годишния Румен П. е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест  в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"