По-малко новозаразени с COVID-19 в Русенско за последните 24 часа

Въпреки това 11 души са починали

Лек и постепенен спад в заболеваемостта от COVID-19 от понеделник насам, отчитат от Регионалната здравна инспекция. За изминалото денонощие заболелите в областта са 92-ма, като оздравели няма. 71 от тях са от община Русе. Седем заразени за последното денонощие има и във Ветово, четирима в Бяла, по трима в Две могили и Сливо поле, както и по двама в Иваново и Ценово. Единствената община от областта без нови случаи през вчерашния ден е Борово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 12639, а преболедувалите остават 9712. Въпреки обнадеждаващите данни за по-малко новозаболели, активните случаи са 2202. Освен това висок остава делът на хоспитализираните, в т.ч. и на тези в реанимация. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 411 души, като 54-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 96, от които две са за интензивно лечение.

За последното денонощие са починали още три жени и осем мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 726, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 423 от тях са мъже, 303 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област в страната без нови случаи, като с най-малко е Видин – 17.

До момента в областта са извършени 15842 имунизации, като повторна доза са получили 3183 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 498 имунизации.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)