Благотворители пуснаха 1 тон риба в езерото на Лесопарк “Липник”

Животът

15-04-2021, 20:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва пръскането срещу кърлежи и комари в населените места от Община Русе

Дарение от 5000 риби каракуда за зарибяване на езерото в Лесопарк „Липник“ получи Община Русе. Благотворителната инициатива е на клуб по спортен риболов Feeder Fishing Ruse.

Със събраните средства от състезания по спортен риболов неговите членове организираха зарибяването на езерото. Рибата е с тегло между 200 и 600 грама и разполага с необходимите ветеринарно-медицински свидетелства и документ за произход.

От ръководството на спортното дружество заявиха, че е нормално следствие от преноса на рибите 1-2% от тях да останат зашеметени. „След зарибяването чайките, които плуват по повърхността, нараняват по-слабите риби, които се възстановяват от транспортирането“, обясни председателят на Клуба по спортен риболов Цветомир Петров.

Каракудата е сред рибите, които са най-издръжливи на климатични условия. Тя не се отличава с особени кулинарни качества, но е изключително подходяща за практикуване на спортен риболов. Такава е и целта на благотворителната инициатива – заниманието да стане все по-предпочитан начин за отдих и забавление за русенци.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)