200 картички за 200-годишнината на Раковски раздадоха в Русе

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спад в седмичната заболеваемост от COVID-19 в област Русе

200 картички по случай навършването на 200 години от рождението на Георги Раковски бяха раздадени на русенци. Инициативата е на областния управител Галин Григоров.

Специфичното е, че илюстрацията на картичките не е толкова популярна сред широката общественост. Става дума за картина на добре познатия художник Борис Ангелушев, често определян като гениален илюстратор. На нея идеологът на националното освободително движение е представен като водач на Българската легия в Белград през 1862-а година.

Припомняме, че по-рано през деня на сайта на Областна администрация – Русе беше пусната специално обособена секция, която дава достъп до виртуална изложба, съдържаща 26 изображения с висока резолюция. Сред тях са и ценни документи от фондовете на Регионалния исторически музей и местния държавен архив, които представят детайли от живота и дейността на ерудита и революционера от Котел. Онлайн експозицията може да бъде разгледана на следния уеб адрес: https://www.ruse.bg/digitalna-izlojba-200-godini-ot-rojdenieto-na-georgi-rakovski.